Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skönhet


Fåglarna återvände
sjunger in hoppet
i kyliga morgnar

Jeansblå vatten i Siljan
Rökfärgat grönska i skogarna
Milslånga vyer

Himlen och dina ögon
Vilande på vägen
gömmer samma hemlighet

Dina vackra händer
liggande på ratten
vyssvaggade av fågelsång




Fri vers av Janina Kaminska
Läst 408 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2017-05-10 19:22



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket fint
2017-06-18

    ej medlem längre
Denna var underbar ser resanden
2017-05-14

    ej medlem längre
vackert format rytmiskt stycke, poetiskt... applåder såklart o bokis!
2017-05-14

    ej medlem längre
Helt underbar! <3
2017-05-12

  Karina"Kia"
WoW! så vackert!
Skulle kunna månadstävla med denna..

Så målande vackert<3
2017-05-11

    ej medlem längre
En palett av känslor och färger vilar över den här vackra dikten.
2017-05-11

    Sefarge VIP
Färgglada
berikande
Skapelseord
:)




2017-05-11

  Salvation Pepper
Läste denna igår, och minns bilderna idag. Det betyder något.
Fint!
2017-05-11

  ULJO
Fina bilder ritade med din poesipenna
2017-05-11

  Marita Ohlquist VIP
Många fina strofer som väcker tankar och känslor!
2017-05-11

    ej medlem längre
Den svenska våren är vacker när kyla möter värme blir den som du beskriver "rödfärgad ".
2017-05-11

    ej medlem längre
jeanblå vatten var tjusig metafor.
2017-05-10

    jaybird
Mycket behagliga strofer!

Särskilt njutbart är:

"Himlen och dina ögon
Vilande på vägen"

och

"Dina vackra händer
liggande på ratten"

Känslan av passagerarens betraktelse i slutet av en lång bilresa med en lika mogen observation.

De konkreta inslagen stärker dikten.
2017-05-10

  DavidM VIP
Väldigt vacker text. "Himlen och dina ögon, Vilande på vägen, gömmer samma hemlighet" Griper tag.
2017-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Janina Kaminska
Janina Kaminska