Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skratta kvinna

Jag är mannen

Jag är normen

Jag vet bäst
Vad du behöver

Jag förbjuder dig att drömma
Jag förbjuder dig att gråta

Skratta om du vill ha en man




Fri vers av Janina Kaminska
Läst 710 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2018-04-05 17:28



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Efter de senaste årens skriverier och avslöjanden avseende vårt beteende till det motsatta könet är din text en underskrift för detta. Söker vi i historien så blir det tyvärr inte mycket bättre.
Var lösningen finns har jag inget svar på.
Kanske som min kära gamla mamma uttryckte det,
-bete dig som folk!!!!
2018-04-28

  MALVAA VIP
skratta om du vill men
under mina vilkor :)
2018-04-24

    Peter Söderqvist
En sorglig dikt där jag ser ett dystert förhållande. Kanske ett helt samhälle. Orden andas tröstlöshet.
2018-04-23

  Maj-Lis VIP
Säjer allt
2018-04-18

  i af apa
...Och extra plus för bilden!!
2018-04-17

  Anya VIP
Tänker lite på Edith Södergran här.

"Du sökte en blomma
och fann en frukt.
Du sökte en källa
och fann ett hav.
Du sökte en kvinna
och fann en själ -
du är besviken. "
2018-04-12

  aol
Få ord som säger så mycket,
2018-04-08

  Minona
Bra sagt med få och viktiga ord, du kan
2018-04-08

  Nils-Robert
Män av svunnen tid, tyvärr finns många kvar än.
2018-04-08

  Marita Ohlquist VIP
Stark text där mannen anser sig vara Guds gåva till kvinnan!
Tvi, tvi!
2018-04-06

  Epione VIP
Bra ordat om makt över kvinnor.
2018-04-06

  Myy VIP
Bra skrivet och perfekt bild. Ja tänk vilken skitparadoxsm. Och med alla dessa män som är inlåsta i gamla fördomsideal.
2018-04-05

  alicja lappalainen VIP
EN KORT OCH INNEHÅLLSRIK TEXT SKRIVEN AV EN INTELLIGENT KVINNA SOM KÄNNER SITT VÄRDE OCH VÄGRAR ATT BLI BETRAKTAD SOM DEN PASSIVA FÖRTRYCKTA SLAVEN UNDER MAKTMISSBRUK OCH MANLIGA FÖRESTÄLLNINGEN OM SIN FÖRTRÄFFLIGHET.


2018-04-05

  DavidM VIP
Mycket bra och viktiga rader.
2018-04-05

    ej medlem längre
Du fångar det...skarpt skrivet. Applåd!
2018-04-05

    ej medlem längre
det har jag inte tänkt på förut. men kvinnor som ler vackert är unika. inte alla kvinnfolk kan vara såna.
2018-04-05

  Quasimodo
Tydligt och klart för denna avigsida!
2018-04-05

    Sefarge VIP
Så talar makten
I sin "osynlighet"
Till människorna.
Bra beskrivet!
2018-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Janina Kaminska
Janina Kaminska