Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ofelia

Oroa er inte för mig

Jag har redan drunknat

Ligger här på botten

Bland snäckor och stenar

Hör vacker musik




Fri vers av Janina Kaminska
Läst 691 gånger och applåderad av 36 personer
Publicerad 2018-05-08 01:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En text som griper tag samtidigt som Ofelia på något aätt släpper taget, och ändå kan människan inte sluta att bry sig om hennes öde. Tänkvärt och fint.
2018-07-01

  Anya VIP
Fint om Hamlets Ofelia. Jaa kanske ligger hon där och hör vacker musik. Annorlunda tolkning. Bra!
2018-05-24

  Karina"Kia"
Jag bryr mig ..det mörka ljusnar inom tid<3
2018-05-20

  aol
En mörk tung berörande dikt,
2018-05-16

    Peter Söderqvist
Ofelia efter att ha drunknat inspirerar.
Döden skrivs så väcker.
2018-05-11

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som ger mig en känsla av befrielse!
2018-05-09

  MALVAA VIP
TRIST :(
2018-05-09

  DavidM VIP
Rader med vemod, de berör.
2018-05-08

    ej medlem längre
Ofelias självbetraktelse med distans till livet.
2018-05-08

  Linda CH VIP
Framkallar dubbla känslor. Vacker, egensinnig och sorglig.
2018-05-08

    ej medlem längre
ofelia blev galen sen hamlet avvisat henne.
2018-05-08

  Solstrale VIP
Orosmonument, så genomsyrande inborrande likt ångesten att avicci tog sitt liv..,
2018-05-08

  Nils-Robert
Svårt att ta in. Mörk dikt.
2018-05-08

  ULJO
Livets tungsinthet, eller
2018-05-08

  KattenKin VIP
Vackert uppkäftig, samt krass sanning.
2018-05-08

    Sefarge VIP
Ljudet som förstärks
i vattnet som renar.
Med eller utan
Fiskstjärt?
Mång-
sidig
Dikt!
:}

2018-05-08

  alicja lappalainen VIP
En kort, vacker, mycket laddad dikt som leder mina tankar till Hamlet och till Ofelia skapad av John Everett Millais och Elizabeth Eleanor Siddal ,modellen till den här tavlan.
2018-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Janina Kaminska
Janina Kaminska