Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Optimister (och andra idioter)



folk håller inte i sig
på tunnelbanan
som om dom inte skulle falla

tåget bromsar in
vad var det jag sa, tänker jag
men jag sa ingenting

optimisterna faller in i varandra




Fri vers av Bobski
Läst 489 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2017-05-12 14:02



Bookmark and Share


  Judas Ekholm VIP
Snyggt!

"Optimismen är ett opium för folket! En sund anda luktar idioti!" /Milan Kundera

2019-05-28

  Eugen VIP
Underbart skrivet!

Dock är det ju så att den äkta pessimisten kommer ju slå sig oavsett om han håller i sig eller inte. Om inte annat så ramlar väl en av idi.. optimisterna in i en...
2017-05-27

    ej medlem längre
realisten - kul. Optimism bör vara selektiv :D
2017-05-22

  Marianne Räf
Då, är väl jag pessimist, för jag håller
alltid i ledstången, hela vägen nerför
trapporna, vid nånn T-banestation.
Alla andra springer mitt i trappan, nerför. Hur f-n vågar de, tänker jag.
2017-05-13

  Annie b'larsson VIP
Iskallt och glasklart och faktiskt - ganska roligt.
2017-05-13

  KattenKin VIP
*asg* Vilken tuff text och kul tanke!
2017-05-12

  Onomatoprofet VIP
optimisterna tror att tågföraren aldrig nånsin kommer behöva tvärbromsa
2017-05-12

    Taly
rolig människokunskap i få välsnidade ord. tack!
2017-05-12

  Staffan Nilsson

Kul!
Tänker ibland samma.
Fast är det inte så att de bara är nyfikna, eller hoppas få en chans att falla in i honom/henne och få le och be om ursäkt och kanske få en dejt.
Jag håller alltid i mig.
Ingen ramlar in i mig ...

2017-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Bobski
Bobski