Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemdlängtan.

När törnrosorna slutligen slukade sovrumsfönstret
som ett Jules Verne-tolvarmat havsodjur
och husvärmande stereons sång gick på repeat
växte det en hemdlängtan inom dig.

Jag såg mönstret redan då:
oss - en övergång, en passage.

Möblerna fick förstås egna ben att stå på
strävande mot skiljda håll, olika hav och stränder

några fick prislappar och egna namn,
andra fick dras av i en påhittad kompensationskliché
(som en inkomstdeklaration)
för något som man sagt och gjort;
bänkar, tavlor, lampor döpta i det vatten
som smakar bitterhet och tvist.

Visst, du blev en lort tillsist som hade fel
och jag åkte på begrundande skogspromenader för att slippa vara din.

Den gardin som nyss fladdrat ljus och liv i rummets mitt
blev stryptaget från vilket man resonerade sig runt i cirklar.

Sen hände det

att ett blev två igen,
inlåsta på varsitt håll,

hemlagad mat ett minne blott
gapande från tomma grytor.

Lägenheten plötsligt full av ytor
gråa, men ingenstans att vara vi.

Ångret åkte till en hobbyadvokat;
uppdiktade en historia som lät nästan sann
fast du fortfarande kände kärlek till vårt samman,

blev till ett erinransmail med bara lögner i
och vann lite myndighetsmassage åt dig.

Många broar brann den dagen.




Fri vers (Fri form) av Botox
Läst 392 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-05-12 15:27



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jo, när språket verkar sakna ord får en allt hitta på några själv. Språket lånar ju ändå friskt från såväl utrikiska som även dialekta uttrycksformer. Men det kan ju också göra detsamba. Huvudsaken är att en ordpolis får ytterligare svårigheter i att som hitta 'stavfel' i texter. Om en iska nu blir just 'berikad' av nyord, då vore det väl det konstigt om ordningen skulle vilja som stå i vägen för litet naturlig utveckling?
2017-05-13

  Ric
Riktigt bra, från början till slut. Snyggt språk och format!
2017-05-12

    ej medlem längre
Vilket fantastiskt språk du har! Och en härlig rytm.
2017-05-12

  henke_r
Ordmästaten myntar begreppet "myndighetsmassage". Outstanding;)
2017-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Botox