Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland blir en man aldrig vuxen, tur är det!


Grodyngel



En ensam pojke går på stigen med leriga stövlar
och stampar på pölarnas nattgamla is
Han går till den rinnande bäcken
och hjälper med sin pinne
de isbitar som fastnat på sin färd
så de lätt kan segla vidare till havet

En äldre herre går på stigen med blanksvarta galoscher
och stampar på pölarnas nattgamla is
Han går till de rinnande bäcken
och hjälper med sin käpp
de isbitar som fastnat på sin färd
så de lätt kan segla vidare till dammen

Båda tänker
snart kan man ta grodyngel i en glasburk





Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 354 gånger
Publicerad 2006-05-23 12:39



Bookmark and Share


  Albert
och igen och igen, allt du skriver är ju fint
2006-05-27

    Bodil Sandberg
Hmmm...jag kan inte hjälpa det men det högg till där inne när jag läste det här...En underbar text...Ja...när slutar ett barn med att vara barn...som Barbro Hörberg sjöng...
2006-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors