Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Perspektiv. Eller vardagsnotor på brevpappret från Calais.

Bohemperspektiv:

Att ta ett kliv
ut i livet utan någonting på banken.

Blotta tanken
för en dit där viljan vill.
Blommor tröstar bättre än en starköl till.

Hypokondriskt perspektiv:

Att din bacill kan göra
skillnad mellan liv och död.

Att lära sig att inte leva alls med den,
och inte ha den i sin hals.

Stekarens perspektiv:

Som en jävla galjonsfigur
köra i ägodel med fyra hjul
och slösa bort en halv miljon
på tur i spel och ha det kul.

Politiskt perspektiv:

Kärleken är röd, kampen är knallröd,
tokstollar är blå, fy fan vad det är bra
att framtiden är grå, precis som i Moskva.

Feer finns, men bara i sagorna
och på Försäkringskassan.

Politiskt perspektiv 2:

Cirkuståget med sina akrobatiska idéer
återvänder varje första maj,
kom fram ur ditt Versaille,
ät bakelser och titta på!

Kyrkligt perspektiv:

Att alla böner till en And hjälper den
som stjälper sitt och andras hem i sand.

Vi troende är alla en
fantastisk fanatisk kropp
i en och samma lem.
Om du tittar opp, så ser du vem!
Hen heter Gud - inte Allah,
som ger dig evigt liv! Tror ja.

Socialtantens perspektiv:

Hon heter Siv. Är femtitvå.
Har man och barn. De bor i Råå.
Avskyr sitt jobb där hon förfaller
av dricka kaffe och älska skvaller.
Hon tog en kurs i kundkontakt,
blev nästan rar, har andra sagt.

Streberns perspektiv:

Ta stora steg, ta inga raster,
nå alltid fram, ha inga laster!

Att en färd ej mödan värd är
om den ej kan tillryggaläggas fort,
liksom Rymdens höjd och Havens djup
eller något annat på ett vykort.

Var aldrig nöjd för övrigt!

Slottsherrars perspektiv:

Att flärden klär den karl som aldrig jobbar
och äger slott av gammal vana.
Mobbar all sin personal.

Jorden snurrat rätt så många varv;
äter än i stora salen på farfars gamla sätt och arv.
Skatter som nån stal från Ghana.

Diplomatens perspektiv:

Kör en Koenigsegg.
Med fina säten i.
Har inga P-utlägg.
Vägregelsamnesti.




Fri vers (Fri form) av Botox
Läst 255 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-14 21:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Botox