Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dexters dag.

En hund lever ett sorgfritt liv med huvudet mot kudden

älskar sin husse mer än själva tillvaron

fem ostbågar är allt han får
ibland bad i duschen bland alla schampoflaskorna

vill sova skavföttes i sängen
och tindrar med ögonen när sovstunden är nära

Långa promenader bland löv och kvistar,
spännande äventyr i dofters universum

Lukten av trygghet är under ett duntäcke

ingen kan ta denna plats ifrån honom

där djupnar andningen i drömmar om backar och milslånga vyer

Dexter sover alltid stilla med öronen längs sidan,
som ett rådjur i buskaget

vaknar med en avlång sträckning
gäspande mot frukostskålen

En ny dag av glädje i kärlekens sällskap




Fri vers (Modernistisk dikt) av Botox
Läst 299 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-17 23:22



Bookmark and Share


  henke_r
Hundar är det bästa. Som gammal hundägare kan man inte annat än älska dessa rader. Så levande och målande.
2017-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Botox