Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vittnesbröd.

Sinnets varseblivning,
varselblivning,
något på lut,
en aning
eller bara en vag förnimmelse
i maggropen.
När något bultar på
själens kammare,
ett efterlängtat arsel,
när någon vill
komma hem igen
och mätta färdigt
sannare och snopen
urbilden av sig själv.
Identitet -
en diet
som stannar
vid ojästa oblatet
och obrända grovminnesknäcket.
Snårvägen tillbaka
till en själv,
under täcket
ihärdigt på spaning efter goda dået:
Min vår.
Ropen.
Min gråt.
Anden.
Låt mig gå for fanden!
på min egen olästa okända stig
och äta klart
av fatet.
Självklarhetens fana.




Fri vers (Fri form) av Botox
Läst 330 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-18 20:37



Bookmark and Share


  henke_r
Jazzig rytm i denna. En extra tumme upp för bildspråket. För mig handlar dikten om att kunna vara tillfreds med sig själv och inte öppna dörren när den likriktade massan knackar på.
2017-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Botox