Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avromantisering (av sommaren)

 

Jag har gett upp drömmen om att gå under
blommande körsbärsblom

bevittnar inte längre det vackra in real life
riskerna är för stora, livshotande
bli påkörd av en lastbil som dundrar fram
inställda tåg och luft som står stilla i folksamlingar
stucken av en geting, förföljd av en man
tafsad på i rulltrappan

orkeslösheten till följd av
att alltid behöva se sig över axeln
inte konstigt att jag får ont i nacken
en av katastroftankarnas alla biverkningar

flödet svämmar över av andras bilder
jag ligger på mage i sängen med neddragna persienner
förundras över andras reslust, livslust
ibland leker jag med tanken på hur det skulle kännas
att känna lugn, att känna ro

skulle det kännas något alls?

från min balkong kan jag se hur blomblad virvlar i luften
för att landa som skräp på marken
ett steg närmre hösten, tänker jag

min tjugotredje sommar snart överstökad
ännu ett händelselöst kapitel ej läsvärt

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Bobski
Läst 170 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-05-21 14:49



Bookmark and Share


    Taly
(hemskt men välskrivet. där får man sig en funderare.)
2017-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Bobski
Bobski