Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(social fobi)


Balkongodling


inspekterar växterna på balkongen:

pelargonerna i tre nyanser av rosa
chilipeppar, potatis, smultron
tomater, nyzeeländsk spenat
sockerärtor, solrosor, gräslök
koriander, persilja, morötter

övriga blommor vars namn jag inte kan

jag tar naturen till mig
slipper därmed gå ut
ett säkerhetsbeteende
inlindat i en hobby

(jag är en fullfjädrad expert)

nere på gatan hörs skoskrap mot den nya svarta asfalten
någon slänger sopor, en annan startar sin bil
jag duckar innan någon hinner se mig

tassar snabbt tillbaka in
i vår lägenhet
min inbillade trygghet

 




Fri vers (Fri form) av Bobski
Läst 187 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-05-21 15:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Låt det vara natur och inte plutonia.
Hem i hem i hem i hem.
2017-05-23

    Taly
underbart beskrivet. trots ämnet.
2017-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Bobski
Bobski