Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spökstad

I köket

hemmets kärna

lagas det mat till en hel familj.

Underbara dofter sprider sig i hela huset.

Man kan höra skrattande barn

klingandet av porslin

musik

vuxna stämmor.

Rörelser som flerförgrenar sig i rummet

likt ett andeväsen som saknar rötter.

Maten dukas upp.

Familjen samlas runt matbordet

slår sig ner på sina respektive stolar och börjar äta.

Detta är huvudupplevelsen, dagens höjdpunkt.

När familjen samlas

och alla tankar och känslor blir ett.

Alla skratt

glädjen

harmonin

kärlek.

Så plötsligt ljuder stadens larm.

Pappan springer ut ur huset.

Rök tränger upp ur marken.

Aska faller ner från himlen.

Motvilligt lämnar stadens invånare sina hem och flyr

panik

flyr tills de inte kan fly längre.

Sjuttio år senare är familjen borta

men porslinet står fortfarande uppdukat

skratten ekar som döda minnen och känslor från en svunnen tid

och stolarna står tomma kvar.




Fri vers av Joakimnordbrandt
Läst 254 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-05-21 20:56



Bookmark and Share


  Joakimnordbrandt
Nej Centralia, i USA. Gruvbranden på 60-talet.
2017-05-22

  Janina Kaminska
Eller som bombanfall över London, Berlin? Men det är mer än 70 år sedan.
2017-05-21

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Låter som Pjotr (hur den nu stavas på ryska) utanför Ukraina,som drabbades av kärnkraftsläckan för ca 30 år sedan.
Ännu idag måste Kievborna koka allt vatten.
2017-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt