Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flöjten

Gamle Heinrich som sett så mycket elände i sitt liv slog sig ner på en bänk där det låg tre döda fjärilar. Han föste ansträngningslöst bort dom med handen och suckade sorgset. Grät gjorde han också. Sedan spelade han lite flöjt till deras ära. En fågel satt på hans hatt. Varför visste han inte, men den sjöng väldigt fint. Solen lyste ovanligt rött den dagen. Det bekymrade honom. Så han spelade lite flöjt för solen också. Då blev den grön.




Fri vers av Joakimnordbrandt
Läst 360 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-05-19 21:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väl fångat om en udda person i ett tidsnedslag i en udda berättelse, kanske den första som blivit grön på grund av flöjtspel. Det händer inte så ofta, men när det händer tycker jag om det.
2018-05-21

    ej medlem längre
Musiken går som en sorgsen ton genom dina ord. Allt det som brinner rött och faller dött kan våras igen. Vemodigt och finstämt!
2018-05-20

  Kungskobran VIP
Fint och stämmningsfullt,
livet går vidare , somliga dör det är inget särskilt med det,
allt går att förändra t.o.m solen.

2018-05-20

  DavidM VIP
Väldigt stämningsfull text, den rymmer magiska toner.
2018-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt