Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Promenaden



I parken möter jag
de två äldre damerna
tveksamt flyttar de fötterna
fram på den välkrattade grusgången
Deras små fågelhänder
kramar ängsligt stödkäpparna
och håller handväskorna
i ett stadigt grepp
Jag ser på dem med ömhet
på deras livsmätta ögon
som inte ser upp
mot de vårgröna träden

De går i sin egen gamla värld
där många minnenfinns kvar
böjningar av tyska verb
ganska obekanta för deras barn
fingersättningsövningar till
Schumanns Träumeri och Schuberts Ständchen
musik som sällan spelas
Ord som för dem klingar välbekanta
är nutidsfrämmande
och passar bara i korsordet

Men plötsligt stannar de förtjusta
vid de starkt gullysande krokusarna
och delar ett kärt minne
från den vår de var unga och förälskade
och jag hör ett förlösande ungflicksskratt




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 561 gånger och applåderad av 4 personer
Utvald text
Publicerad 2006-05-23 21:11



Bookmark and Share


  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
En text som rymmer mycket djup. Fin iakttagelse. Du skriver långt och det är svårt att lyckas med, men här är det verkligen en fördel. Dina detaljer är väl valda och ger en bild så att jag känner mig närvarande i promenaden.
2006-09-25

    HiFi
Ja, ja jag vet att jag kommenterat den här dikten förut, men jag bara ÄLSKAR den tror jag måste bokmärka den eller nåt.. tack igen
2006-09-19

  Albert
jag säger bara WOW!!!
du är bäst!
får jag ha dig som skrivarvän?
2006-05-27

    HiFi
Flowerhealing.. när det är som bäst. Jag jobbar med äldre och jag vet att är det nåt man kan "väcka" en äldre människa med så är det blommor och djur... så jag riktigt såg de där härliga positiva leendena... du är en hejare på att få med alla små detaljer men det har jag väl sagt förut tror jag...
2006-05-23

    Bodil Sandberg
Helt suveränt har du fångat damerna på deras promenad.Strålande poetat!!!
2006-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors