Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En del av våra hjärtan

 

 

våra skuggor mot väggen
syns ännu
som en siluett
av något som varit

överallt här
har vi lämnat
något kvar

en del av våra hjärtan

jag vet inte hur det är med
dig
men själv går jag sönder
varje kväll

varje natt

när jag släckt
& kramat barnen godnatt

jag ser på dom
när de sover
de har din näsa
och ler lite grann
precis som du

i sömnen

jag ser ut genom fönstret
månen hänger full och glad
därute
ropar på mig
sprider strålar
över hustaken

över hängbjörken utanför

en ljum vind
kommer in genom
det öppna fönstret

jag stirrar tomt 
ut i mörkret 
lyfter mitt glas

skålar uppgivet
med månen

några trasiga
svarta moln
skyndar förbi





P.G 20170828




Fri vers av Peter G VIP
Läst 469 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-08-28 23:58



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Jag har sagt det förr som du vet!

Dina skriverier är nog morgondagens Strindberg!
2017-09-02

  Karina"Kia"
Ensamhetens sorg men ändå inte.. Barnen i nuet och livet som lagt sig bakom som ett djup svart skugga som i månskenet ändå spricker upp till nytt..

Ensamhetens skrik ut i intet " med en skål mot månen"
Visst blöder sorg,vemod och ensamheten rakt igenom dikten...
Men din smärta känns ensam men den delas med dina barn!
2017-08-31

    ej medlem längre
Så fint, vemodigt och vackert på samma gång. Dina ord berör..
2017-08-30

    carinamnm
Det gör väldigt ont att läsa din text. Mycket beroende på att jag känner igen mig så väl. Det är längesedan nu, barnen har växt upp men ärren finns kvar, trots att de har bleknat...ändå så blöder det ibland...kanske som du skriver i första raderna "som en siluett av något som varit"
Just att man kan gå sönder igen och igen visar hur levande man är som människa, hur nära man låter livet komma...Tack Peter, för att du skriver!
2017-08-29

  Blått Norrsken VIP
I din stora saknad och sorg som är mycket svår finns din acceptans som gör ont och är allt annat än lätt.
Vill ändra min kommentar angående denna acceptans. Mycket stor smärta i dina ord som förändrat ditt liv till ett saknande stort hål .
2017-08-29

  Chawa VIP
Textens titel säger så mycket. Mycket känslosamt att läsa. Saknaden känns...
2017-08-29

  Blått Norrsken VIP
"Skålar med månen"skriver du.

Inte lätt i din text där saknad och minnen ständigt kommer tillbaka.
Berörande men ochså i en känsla av ett accepterande
2017-08-29

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Starkt känslomässigt beskrivet i eftertankens stund. Väldigt fin.
2017-08-29

  Marita Ohlquist VIP
Berörande, vemodigt, vackert om det som är och det som har varit!
2017-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP