Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hälsning

Jag går som sol
Över vintervita liljor
Jag går som krusningar
På blomsterhav och hud
Jag går som dagg
Efter ökentorra nätter
Och doft av rosor
Dagen du står brud

Jag finns bredvid dig
Genom varje prövning
Bjuder tröst
När natten faller kall
Sänder tecken
På att jag är nära
Som vindens susning
Genom gran och tall

Jag vet du saknar
Men jag är alltid hos dig
Min kärlek värmer
Uti livets snår
Jag är morgonljus
Och månens skära
Jag är sångens toner
Som endast du förstår




Bunden vers (Rim) av Anna*
Läst 642 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2017-05-30 16:21



Bookmark and Share


  aol
Underbart rogivande skaldat,
2017-10-28

  mjuk
Så vacker ! Jag blir leende av att läsa den. Verkligen poetisk .
2017-09-01

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker dikt med ett jagmysterium.
För mig låter jaget som musik.
2017-06-02

  Linda CH VIP
Mycket vackert skaldat!
2017-05-31

    ej medlem längre
Det finns en mystik i din text som lockar. Har läst den fler gånger och ser nya synvinklar varje gång. Tack för en tänkvärd text!
2017-05-30

    ej medlem längre
Ja man undrar, vem är "jag" i denna mycket fina dikt... och man undrar varför en kaktusblomma är med som bild. Min känsla är att jaget är en inre närvarande person... människa eller något andligt.
2017-05-30

  Jan Widströmer VIP
Man undrar omedelbart vem "jag" är i denna romantiska nästan folkviseaktiga text, så lätt att tycka om.
2017-05-30

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Vacker text.
2017-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Anna*
Anna*