Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

de talade om hen utan att förstå konsekvensen



vi satt i en båt och nån sa ordet "hen"
jag sköt sönder båten
lät den gå i sank
såg passagerarna drunkna

strax innan hon försvann,
det sista gulpet,
sa hon "hen"
en gång till


lät jag vattnet
ta mig med
orkar inte med den världen

att tro
att människovärdet
klarar sig utan kön
är som att att säga ja till undergången

tanken
att jämlikhet
inte tål biologi
är som att säga ja till robotsamhället

kvinnor
går i täten
de har inte alls
något emot vår död

deras hat
har inga gränser
de vill inte
bli kallade kvinnor

det är vi män
som nu måste rädda
det som räddas kan
av känslan att vara separat




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-06-01 23:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tycker Hen är onödigt fast nån annan poet uttryckte en gång att man kan använda det i skrift när man inte vill välja hon eller han
Då kan man använda orden man tycker jag
Men
I Melbourne har man nu bytt ut några röda gröna trafikgubbar till röda gröna med kjol
För att det ska vara mer jämlikt
Då kan man tycka att gumman symbolisera kvinnor i kjol istället
En grön röd gubbe kan ju faktiskt vara en naken människa
Varken hon eller han
En hen haha
2017-06-02

  Gunnar Hilén VIP
"vad blev det ?"
"det blev en liten hen"
"pojke eller flicka ?"
"vad spelar det för roll ?"
"jaaa...näää...det spelar ju ingen roll kanske...vad ska hen heta ?"
"det spelar inte heller nån roll"
"ok...vad spelar roll?"
"ingenting"
"ok"
2017-06-02

  Staffan Nilsson
Kul!
I sanning en ny vinkel på kastrationsångest!

2017-06-02

  smultronbergen VIP
Har verkligen kvinnor inte något
emot mäns död, de har i så fall
lika mycket emot kvinnors död!

Hen alltså !
2017-06-02

  smultronbergen VIP
Jämlikhet bygger på insikt om
ojämlikhet och försvinner förstås
inte av att vi låtsas om att ett kön
inte finns. Indelningar behövs men
jag är inte rädd för att bli tagen för
man bara för att vissa blundar vid
åsynen av min sköna röv. det finns
tillräckligt med män som inte gör det.
Sex är sex är minst av allt rädd att den
stora HEN tar mig. Snarare hon eller han om ser till statistiken.
2017-06-02

  Onomatoprofet VIP
finns det nåt kvar att rädda?
2017-06-02

  Ric
tack tack och tack!!!
2017-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP