Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag saknar dig innan jag gått...

 

 

Kom här intill mig

Din hand i min

Jag vet att du är ledsen

Att tiden är inne för att skiljas

 

Han kysser hennes tårar

 

Snälla gråt inte

Jag saknar dig redan

Jag ser ditt vedmod

Vi vet inte om vi kommer ses något mer

Även om vi aldrig vill skiljas

Men jag hör inte hemma i ditt land

Och inte du i mitt

 

Vårt land finns inte mer

 

Om vi ska kunna leva tillsammans

Måste vi fly

Och lämna allt och alla

Allt vi älskar

Med risk att dödas

Med risk att inte hitta ett nytt land där vi får stanna

 

Han smeker hennes kind

 

Kom här intill mig

Låt mig få hålla om dig

Lukta på dig

Känna på dig

Älska dig

Du är en del av mig

Hur ska jag orka leva utan den

 

Smärtan sliter i honom

 

Snälla gråt inte

Jag saknar dig redan

 

Älsklingen min

Min skatt

Lyssna på mig

Vi ska finna en väg

 En dag

 

 Någon rycker honom i byxbenet

Kärleksgåva

Så liten

Så ovetande

Fortfarande omärkt

De vackraste  ögonen

Förhoppningsfulla och nyfikna

Glittrar likt diamanter

Med så mycket liv

Födelsemärket som en stjärna på kinden

Det långa svarta håret som svävar  med vinden

Han lyfter upp henne

Kramar henne hårt

Luktar på henne

Försöker pränta in hennes doft

Försöker pränta in varje linje i hennes ansikte

Hon pussar honom på munnen

 

Pappa varför ska du resa

När kommer du hem...

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Anna Nyman
Läst 237 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-07-17 07:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna Nyman
Anna Nyman