Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen bild


För länge sedan var himlen blå

 

 

 

Det regnar sorg i mitt ansikte. Afrikas horn blöder. Gömda minnen har vaknat till liv. Transparenta slöjor täcker min hud. De tunga blocken över din kropp, varför lämnade du oss då och för alltid? Heta kryddor och varma nätter höll dig vid liv ett tag. Men ångest och rädsla kröp djupt inne i din benmärg. Rökelser lindade dina våndor ibland, men din själ var orolig och ditt hjärta slogs med mardrömmar varje gång solen gick ner.

...till slut var du tvungen att resa vidare, bara sådär, plötsligt och snabbt. Döden kan vara vacker eller alldeles underbar, men ibland gör den ont och var aldrig menat att komma till den man älskar. Du skulle aldrig lämnat mig, det skulle vara du och jag mot världen!




Övriga genrer av genni VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-06-12 01:12



Bookmark and Share


  aol
Blev djupt gripen i mitt hjärta, så kom döden bara sådär plötsligt och snabbt, och sorg är kärlek som stannar hos en den tid den ska.
2017-10-31

  Lars Hedlin
Oerhört bra
2017-06-19

    ej medlem längre
Din text stegras i intensitet genom greppet "... till slut var du tvungen" och sedan ökas berättandet dramatiskt till att kulminera i "det skulle vara du och jag". Många djupa känslor tittar fram, ex. "ångest och rädsla kröp djupt inne i din benmärg". Bra medryckande story!
2017-06-15

    Herr Ångest
Sorgligt men vackert skrivet!
2017-06-13

  lodjuret/seglare VIP
Om alla hav och floder vore majestätiskt blå, vad hade en att läsa om då? Gula floden och döda havet, är väl inte precis ensamma numera i poetisk å mera verklig tjänst å enda kravet?
2017-06-12
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP