Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Socionomexamen

Tänk på de 3,5 år som gått
Ouppnåeliga mål som vi ändå har nått
De skoluppgifter vi tappert fått lösa
Nu står vi här glada och något nervösa
Men varför oroa sig för nåt som inte har hänt än?
Framför oss sitter den första klienten
Han säger att han har ganska dåligt med pengar
Just som hans elgitarr måste ha nya strängar
Som om inte det vore nog har hans svåger
På sistone haft problem med droger
Vissa fall får en att ta sig för pannan
Men visst är det trevligt att hjälpa nån annan?
Med våra lugnande röster och varsamma händer
Ska vi trösta, hjälpa till och rent av släcka bränder
Med hjälp av teorier av Foucault och Skinner
Men det är ju faktiskt inte alltid det brinner
Ibland träffar vi folk som mår ganska bra
Men som KAN ha det bättre och det ska de ha
Om man blir påkörd på Växjös gator
Får man träffa den av oss som är sjukhuskurator
Tillsammans med klienten sätter vi målen
Som kanske är att sluta med alkoholen
Eller komma in på substitutionsbehandling
Tänk att få va med i denna förvandling
Det är så mycket vi nu måste testa
En gammal dam som behöver hjälp med det mesta
Ja, nu kommer snart hjälpen till den där gamla damen
För vi har idag fucking tagit examen




Bunden vers (Rim) av Ludvig Nyberg
Läst 883 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-06-15 16:09



Bookmark and Share


  Helena Leijd
rolig och viktig du rimmar så bra!
2022-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Ludvig Nyberg