Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärlek som aldrig släcks


Du finns där ännu



Jag såg dig på gatan
vi möttes och jag sa - Hej
jag bjöd på restaurang och vi pratade
och träffades igen - hos dig


Jag blev så förälskad
och du med – vill jag tro
vi älskade så intensivt
till klassisk musik
som bara vi kunde


Du lärde mig poesi
Du lärde mig erotikens
hemligheter
Du öppnade en ny värld


Men hindren fanns där
din sårbarhet
våra känslor
och mina önskningar

och

Vi slets isär
lämnade varandra
våra vägar korsades inte
och ljusets släcktes

Men jag glömmer aldrig
för du vann mitt hjärta
kärlekens finns kvar
så fina minnen
ser jag framför mig
när jag öppnar skrinet
i mitt hjärtas inre djup







Fri vers av Nils-Robert
Läst 628 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2017-06-29 18:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En väldigt fin och kärnfull tillbakablick på en kärlekshistoria. Raderna är fint uppbyggda och det finns klanger som jag tycker om, tex. mellan intensivt och musik. Dikten är som ett vackert smycke, jag gillar metaforen med skrinet.
2017-10-27

  Karina"Kia"
Så med känsla starkt innerligt med din pandora ask,som gör dig kärleks ont..när tanken tänker tillbaka...

Vemod och underbart skrivet!
2017-09-23

  Bibbi VIP
Vemodsvacker.
2017-08-14

  Kim VIP
Ja, befriande se att en man kan skriva sådana texter... :)
2017-08-12

  aol
Så fint vemodsvackert skaldat,
2017-07-24

  Salvation Pepper
Minnen kan värma gott!
2017-07-11

  Luciana Pascual
Så fint !
2017-07-01

  Alysse VIP
Så fint skrivet om kärleken
som lever kvar i hjärtat
trots allt
2017-07-01

  överlevaren VIP
Vackert skildrat om kärlekens olika vägar...
2017-06-30

  Eva Langrath VIP
En text som förmedlar kärlek och sorg som håller hand.
2017-06-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämt vemod i en kärlekssaga som fick ett sorgligt slut, men ändå stannat i vackra minnesskrin.
2017-06-29

  Rise Little One
En vemodig saga....
2017-06-29

  ULJO
Bra där
2017-06-29

  Marita Ohlquist VIP
Kärlekens knopp började slå ut sina kronblad, men kunde inte slå ut i full blom.

2017-06-29

    ej medlem längre
En vacker kärlek som som aldrig fick ett lyckligt slut. Känsligt och vackert skrivet.
2017-06-29

    ej medlem längre
Så vackert och vemodigt.
2017-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Robert
Nils-Robert