Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rimmad dikt


EN LOVSÅNG

Det tonar en sång
i mitt hjärta,
en lovsång
till skapelsens Gud,
när jag ser
hur ängarna grönskar,
när jag lyssnar
till fåglarnas ljud.

Det tonar en sång
i mitt hjärta,
i vårens
och sommarens tid,
när allt är så ljust
och vackert,
när hjärtat
och sinnet har frid.

Men lär mig ock,Herre,
att sjunga
en lovsång
när höstvindar drar,
över frostbrända
blomsterängar
- när intet
av sommarn finns kvar.

Ingvar Björkdahl




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 230 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-06-22 09:20



Bookmark and Share


  Palett
En mycket vacker lovsång !!
2017-06-25

  stenhur VIP
Enkla ord
fint flätade
till en vacker
krans
2017-06-25

    ej medlem längre
Mycket vackert!
2017-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl