Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljusets seger över mörkret





Ljuset knackade på mörkrets låsta dörr
möttes av tystnad

försökte låsa upp
men nycklarna passade inte

väntade utanför
länge och tålmodigt

sakta, sakta öppnades dörren
tills den stod på vid gavel

ljusets kärleksfulla händer
öppnade mörkrets knutna nävar







Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 625 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2017-06-27 12:32



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Tiden läker, vi behöver tid att passera alla känslostationer. Fint.
2017-07-03

    ej medlem längre
Jaa, ljuset är starkt nog för att bryta igenom det mörka och övervinna!
2017-06-28

  Anya VIP
Jaa om man tålmodigt väntar så kan det ske under...tänker jag när jag läser. Fin liknelse här. Hoppet ska alltid segra.
2017-06-28

  StinaJ VIP
En fin dikt där ljuset får segra över det mörka.
2017-06-28

  Eva Helene VIP
En vacker pärla som skimrar av hopp.
2017-06-28

  Gunnel Eriksson VIP
Fin liknelse. Det är något bibliskt
över den.
2017-06-28

  Feminaz
Fantastiskt skrivet poem! Så mycket klokskap är inympat i dessa rader!
2017-06-28

    Peter Söderqvist
Så vackert om mötet mellan ljus och mörker.
2017-06-27

  Valter Örn VIP
Liten fin dikt om hur ljuset till slut segrar över mörkret om man har förtröstan.
2017-06-27

  Maria Sundelin VIP
Tålamod är något vi behöver men det är inte alltid så lätt
Kramar
2017-06-27

    ej medlem längre
Så underbar! <3 Bokmärkes. :-)
2017-06-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Fantastiskt fina liknelser, om hur ljus besegrar mörker. Som alltid klok och tänkvärd text från dig.
2017-06-27

    jaybird
Den som hoppat från några meters höjd ner i vattnet och kommit långt under ytan vet hur ansträngda de sista simtagen mot ytan kan vara när lufthungern spränger i bröstkorgen.

Därför är befrielsen så påtaglig när du når ytan i din dikt.

Syrebringande.
2017-06-27

    ej medlem längre
Vackert och hoppfullt.
2017-06-27

  Öknens Ros VIP
Kloka ord, det ljusa varma som förmår mörkret att ge vika.
2017-06-27

  Niliboy
Ja, mörkret kan vara jobbigt ibland, men det går att bemästra!
2017-06-27

    ej medlem längre
Sista raderna har en alldeles särskild kraft och styrka!!
2017-06-27

    ej medlem längre
Vackert och överraskande slut.
2017-06-27

  M.Eta
Så fint, väntade inte så härligt slut!
Bokmärker texten!
2017-06-27

  överlevaren VIP
Allt har sin tid....att vänta in ger resultat!
Mycket bra ordat!
2017-06-27

  ULJO
Så underbart och insiktsfullt skaldat.
2017-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP