Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2017


Löpningens yra behärskar mitt jag

jagar min rastlöshet bort än en gång
rusar mot skogen där stigen är lång
träden står kring mig och nickar och ler
löparspår leder mig uppför och ner

löpningens själ har det skrivits om förr
böcker om löpning finns bakom min dörr
löpning som livsstil och löpning som tröst
löpning om våren och löpning om höst

efter ett löppass med backträning i
präglat av flyt och av viss eufori
slår jag mig ner och författar en dikt
rader ska rimmas och rytm ska bli strikt

strax är jag redo att köra ett lopp
laddat är psyke och tränad är kropp
andetag bränns i mitt frustande svalg
målgången bjuder banan och medalj

kvällningen ser mig sen somna så sött
drömmer om spåren och stigar jag nött
rastlöshet håller sig borta ett tag
löpningens yra behärskar mitt jag




Bunden vers (Annat versmått) av Rafael
Läst 355 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-07-03 20:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
träning är ett bra "gift"
bra rimmat
2017-07-19

  BenGust VIP
Rastlöshetens blå band är ett lopp i loppet, känns det som. Rytmisk svikt i språket.
2017-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Rafael