Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tre Procent

Obotlig kärlek bryggd i flaska så kantig,
Skör som stoftet på malens spröda vinge,
En flaga av svart landar försiktigt på ytan,
Likt en eka i stiltje tills den skevt löses upp,
Förvandla, förvanska, förvränga, förhäxa,

Känslor till tjära och ögon blir vassa,
Tankar de mörknar till tårar så kalla,
Där misstänksamhetens ämbetsverk pekar,
Krokiga fingrar kastar klandervärd skugga,
Fäster som magiska kedjor runt fotknölarna,

Förrädare, trollkarl, bränn hen ack bränn,
Fördriv ondo med ondo i stunden min vän,
Ta av hans tunga och bryt av hans sken,
Likt glaset som träffas av din giftiga sten,
Försöker förklara att inget har hänt,

Men skärmen visar tre procent,
Och den dör,

Med vår kärlek.




Fri vers (Fri form) av Elias N. Lockne
Läst 243 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-06-29 08:58



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Tycker om din dikt, liknelserna, allitterationerna, och hur vi bränner ner vår kärlek, som om vi vore livrädda för den, med att förminska varandra. Och misstänksamheten som kväver. Snyggt språk, annorlunda!
2017-07-03

  vad gör jag nu
Tre sista raderna alltså, så bra avslut.
2017-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Elias N. Lockne
Elias N. Lockne