Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1831


Främlingslegionen


Min vän kan bekräfta detta.

Status ok.

Men vi satt och hade mycket bra samtal.

På tåget från Paris.

Med en Legionär.

Inte många möter och samtalar med dem.

"Främlingslegionen (franska: Légion étrangère) är en unik enhet, separerad från den vanliga franska armén, etablerad 1831. Främlingslegionen är idag känd som en militär elitkår vars utbildning fokuserar inte bara på traditionella militära färdigheter utan också på den starka moralen som legionärer förväntas efterleva (Esprit de corps). Eftersom männen kommer från olika länder med olika kulturer är detta en brett accepterad lösning för att stärka gruppen. På grund av detta beskrivs utbildningen som inte bara fysiskt ansträngande utan också psykiskt utmanande med strikt disciplin."





Fri vers (Fri form) av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 198 gånger
Publicerad 2017-07-07 11:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP