Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mänsklighet så vitt jag vet, vad vet väl jag?

följande har hänt idag;
det humana klassas som olaga ovana -
empati förbjuds enligt svea rikes lag.


har inget kvar för någon
inte en jävel
av mänskligheten
man undrar vart den tog vägen;
mänskligheten som egenskap

som art syns ni nog
och hörs
och de andra sinnena
ni använder att girigt hanka oss fram

sitta inne ett tag!?

hanka är fel ord;
ni kliver, svassar, nästintill
skuttar över lik
likt likgiltiga gamar
med paltkoma
man borde skämmas över
när alla förbannade jävla as
som ni cirkulerat kring
och rimligen mättats av
när ni hetsåt både
en och två portioner för många;
för - för många är förutan
skuld, ångest eller den spyfärdighet
man i mänsklighetens namn
borde känna i efterhand
av ett ensamt skelett på savannen
för mänskliga gamar
som käkar kadaver

av er tycks allt fler
vara av den sort
som bara kan vara,
som girigt rapar,
som inte ser
eller väljer att titta bort
och inte höra eller känna

gamars girighet har blivit något

man efterapar

mänsklighet, du blev omänsklig
som egenskap
som art,
må rasen rasa

må ras

en känsla säger:
ni blir värre för var dag

ett skarpt sjätte sinne mumlar:

vad sa ni ens?

Jaja, jag vet att det är jag!!

Ett as av avarten homo sapiens.




Fri vers av Bo H Bazooka
Läst 327 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-07-18 05:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo H Bazooka
Bo H Bazooka