Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Migrationsverket och Invandrarverket


Vad är det för värld


Vad är det för värld vi lever i?
Kan var och en känna sig säker och fri?
Många kommer hit med ögon av hopp
med vilsen själ och sargad kropp

Tortyr och våld har märkt deras liv
till slut har de tagit detta kliv
Lämnat sitt hem, sin släkt, sitt land
komma till trygghet, vila lite grand

Vill försöka om i vår kalla nord
börja lära sig svenska, ord för ord
Barnen går i skolan, men oron gnager
Hela familjen blir mer och mer mager

Får vi stanna eller skickas tillbaka?
Oron sprids, sömnen blir till vaka
månad läggs till månad,år till år
ingen hjälp att få för själens alla sår

Ni som bestämmer ser inte deras smärta
var kloka och visa och lyssna till ert hjärta
Låt familjerna stanna, som varit här ett år!
Humanitära skäl, det är klart att det går!

FNs stadgar ska beskydda alla barn
De ska inte fastna i er stora papperskvarn
Lagar finns till för att skydda alla folk
Vem skyddar barnen, vem blir deras tolk?

Så börja jobba på ett helt nytt sätt
Låt känslorna vara med, så blir det rätt
Många har väntat och våndats varje dag
Ni KAN, om ni VILL tolka POSITIVT vår lag!!!!




Fri vers av Margaretha Garp
Läst 241 gånger
Publicerad 2006-05-26 16:57



Bookmark and Share


  Ingrid Nilsson
Bra, Maggan...läs den i radio oTV,ring P1 och läs där...Men de blir tyvärr aldrig lyckliga i vårt land dessa människor,ändå...så det större måste vara att få ett SLUT på världens STORA elände, som gör att de överhuvudtaget måste fly...
2006-05-26

  * Ammi *
ja men det är ju så att de lutar sig tillbaks på lagarna hela tiden, och är man en paragrafryttare ser man inte åt sidorna. Regeringen bestämmer i slutändan. Folket på Migrationsverket är ju lagens förlängda arm. Väntetiden är för lång, i Norge har man tidsbegränsat, så borde vi oxå ha det, har man inte utrett inom viss tid borde de auto få upp.tillstånd.

sant och bra skrivet!
2006-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Margaretha Garp