Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vill påverka, men hur?


Åren rinner förbi

Vad har det blivit
av åren som gått
Jag ville så mycket
men gjorde så smått

När barnen är vuxna
så vaknar jag till
vad är det som jag
egentligen vill?

Jag ville förändra
förbättra vår värld
nu ser jag det gått
på tok med vår färd

För krigen är många
och hjärtan är hårda
vi har glömt bort
vår mänsklighet vårda

Jag vill skrika ut
och människor väcka
vi har förstört nog
nu måste det räcka

Vår jord är vårt hem
den tillhör oss alla
samhället vi har
kan komma att falla

Jag kan inte mycket
och ensam är svag
var finns ni andra
vi kan bli ett lag

som jobbar för fred
människor och miljö
så kom nu igång
och sluta vara slö




Fri vers av Margaretha Garp
Läst 506 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-07-27 18:56



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
En jättebra dikt - känner igen mycket väl!
2010-09-19

  mare VIP
Mycket bra skrivet....och så sant..
2010-08-08

  * Ammi *
ja du, man känner sig maktlös där man står och ser hur allt raseras ..
när man inte ens kan lita på politikerna som ska föra fram våra röster, var ska man då vända sig?
svenskarna är ett mesigt folkslag ..
2009-07-27

  Knickedick
Kanske är för sent att hitta en mening med livet efter att barne flytt
2009-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Margaretha Garp