Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett brev

Hon skrev ett brev
till
han med de magiska orden
och livet i sin blick

Hon skrev om avgasindränkta
gator i Rom
där man kan läsa historia i varje gathörn
eller sitta vid Fontana di Trevi och slänga
kronor för att vara säker på att komma åter en dag

Där man röker cigaretter som om det inte
finns någon morgondag och tar en espresso i en bar
för att orka upp i Castello S:t Angelo
smyga in i en kyrka och bikta sina synder
och sen ut och leva dem igen i den förtrollade
natten
för hon har puls när den latinska månen
hänger över henne

Det är en röd liten klänning som tar henne
dit hon vill och amore viskas i skuggorna
Det är Keats och alla som kom för att dö
med en sista kyss på febriga läppar

Hon skrev om vägarna som bar henne till Rom
men
att hon ännu inte vet vilka vägar
som tar henne hem





Fri vers av mariann
Läst 426 gånger
Publicerad 2006-05-26 17:50



Bookmark and Share


  Isla Estrecho
Jaa, det var länge sen jag läste något nu som fick nackhåren att resa sig. Tack för att du levererade denna. Hela stämningen i dikten doftar någon slags romantik som jag inte kan sätta namn på. Jag ska fanimig favorita denna!
2006-06-18

  Propella
Vackert och nästan lite melankoliskt. Älskar det sköra, det lätta, i den här texten. Det gör det tunga mindre tungt.
2006-05-29
  > Nästa text
< Föregående

mariann
mariann