Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Danaren


al-Bâri\'

 

I sjöhästens öga
reflektas oceanens djup,
i korallens vindlingar
drömmer anemoner
om svärdfiskar

Gömda för våra
världar finns ännu
urtidsdjur under
algtäckta havsstenar

I Din skapelse finns
ett överflöd, en mångfald
som berusar, hänför
och förfasar

Var går gränsen
mellan Din skapelse
och det vi skapar
om Du är en Enda?


Vad i oss är inte Du?


Allt i Din skapelse
väcker inom mig djup förundran
för inget finns där
som inte har Din glans
och sinnrikhet


Det finns också
sådant som väcker
bävan och förskräckelse


Inför Ditt verk
är jag mållös


ya Bâri\', ya Bâri\',








Fri vers av Rachel Roth
Läst 705 gånger
Publicerad 2006-05-29 09:12



Bookmark and Share


  rebecca d VIP
Ja, Hans skapelse är så förunderlig, mångfaldig som Han! Han upprätthåller allt med sin ande....bara människan, skapad till hans avbild, har frihet att välja bort honom.....är inte också det förunderligt?
Härligt med dina bilder tankar reflektioner...bön....
2006-05-29

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
En längre text, annorlunda jämfört med de tidigare - full av vackra bilder, särskilt i första versen, som effektivt visar det du vill säga. En bild säger mer än tusen ord - men en bild målad med ord säger mycket, mycket.
2006-05-29

  noname_realmind
Förundran och förskräckelse inför livets
mångfald och fantasi...

Djup och intressant text.
Och VILKEN BILD. Ljuvlig!

"Vad i oss är inte Du?"
Där satt den!!! :)))
2006-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Rachel Roth
Rachel Roth