Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På en soffa i ett vardagsrum emellan två sovrum

Jag vandrade runt i Bergsjön i säkert en timma
Och jag hade kanske gått av fel hållplats
Eller kollat fel på gps:en
Och ni var så jävliga att ni inte mötte mig
Och jag frös, för jag vägrade ta på mig tröjan
För jag vägrade tro att sommaren var slut
Och jag var ledsen och jag hade redan börjat dricka mitt vin
Och kille1 hade inte svarat på meddelanden på två veckor

Jag blev mött i dörren av kille2 och jag la upp mina ben i hans knän
Och han bad mig att ta bort dom för det påminde honom om nån
Men jag visste att det betydde att jag inte var någon ikväll
Och trots att vi legat och skedat i en lägenhet som du passade en vecka innan
Var jag luft nu

Och jag somnade nästan på balkongen när mitt vin var slut
Men jag kände en doft från köket
Och jag kom dit och ni rökte
Och nån sa att det var rent och jag tänkte att jag tål ju allt
Och rökte tills jag somnade

Och när jag vaknade satt kille2 på balkongen med nån tjej
Och kille3 pratade med mig
Vi pratade om hur det var när vi låg
Och hur missförstånd får en att tappa förståndet
Och han höll mina händer och jag kände att vi ändå hade det bra
Ytterligare en av alla jag knullat
Det var längesen jag började räkna den här kroppen som allmän egendom

Kille1s ex kom fram
Och ville varna dig
Och sa så många gånger att "han är inte kär i dig"
Och jag visste inte vad jag skulle säga

Och när hon gick kom kille3 och höll mina händer igen
Kille2 hade gått in på sitt rum med nån tjej för längesen
Han tittade mig i ögonen och sa men kille1 förtjänar inte dig
Men så säger bara folk som inte vill ha en
Han sa så och sen gick han och la sig med sin tjej

Festen är slut
Spriten är slut
Och är det så jävla konstigt att jag inte vill vara ensam
Men här ligger jag på en soffa i ett vardagsrum mellan två sovrum
Och längtar hem hem hem




Fri vers av trasselsmuts
Läst 322 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-08-11 02:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

trasselsmuts