Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frågorna hopar sig

när går sista tåget till himlen

om den finns

det är väl det som lockar

äventyrslystan om man kan

flyga dit med ett flygbolag

 

eller är det mer en shimär

eller en totalt andlig

upplevelse sånt där som

blir alltmer svårfångat 

på jorden tycks det mig

med torftig jord och

snåla ensamma vindar

med inbyggda pilar

som eventuellt klarar

att döda mer än en

enda människa

behöver jag nämna

att fredsduvan lyser

med sin frånvaro

förtappade våldsideal

tar alltmer över 

laddade med kalla

dödande vapen

som de ej förstått

hela innebörden av

Tror förmodligen att

det är en leksak för

små barn som kallar sig

för vuxna

ja så rörigt det kan bli

när några vill ta över

hela ruljansen och

ge tröst i deras

egen inre tomhet




Fri vers (Fri form) av Kim VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-08-12 18:01



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En insiktsfull text om den sköra tråd av fred vi just nu befinner oss på
2017-08-13

    ej medlem längre
Visst är det rörigt och förfärligt att folk ska kriga och döda oskyldiga som om de inte hade något annat att ta sig för! Vapenhanteringen skapar jobb och inkomster för de rikaste som aldrig får nog!
2017-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP