Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattflykt


Jag flyr natten

Som en sparv flyr en rovfågel

Flyger bort från den

Mot ljuset

Högt över träden

Lågt över dalar

Landar på en fönsterbräda

Fönsterluckorna står öppna

Jag ser två varelser

Sitta vid ett runt föremål

Och se varandra djupt i ögonen

Jag ser det jag alltid sökt

Ljusets kärna




Fri vers av Joakimnordbrandt
Läst 225 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-08-16 15:04



Bookmark and Share


  Björn Solum
Underbar i sin enkelhet.
2017-08-16

    ej medlem längre
Kan bara instämma med föregående. En fullständigt lysande dikt med starka bilder som etsar sig fast på näthinnan. Kompositionen är mycket välbalanserad!
2017-08-16

    ej medlem längre
En av dina bästa Jocke! 11/10
2017-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt