Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pan

Jag förföljde henne i tidsåldrar

Galopperande över fälten

Följde efter henne genom oräkneliga skogar

Jagade henne mellan träden

"Du är min"

Röt jag

"Min!"

Men hon var kvick och smidig som en hjort

Lömsk som en orm

Och minst lika gäckande och föränderlig som en kameleont

Men när hon förvandlade sig till vass för att lura mig

Lyckades jag emellertid överlista henne

Band en flöjt av hennes strån

Och spelade henne vackert




Fri vers av Joakimnordbrandt
Läst 240 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-08-23 11:00



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Vi har alla ett instrument att spela henne på - mina strängar är spända över hennes bäcken - För Krishna gjorde hon (Radha) sig till en bambuskog, men Krishna gjorde sig en flöjt av bambu som följe honom överallt och han spelade henne dag och natt !!!
2017-08-25

  stenhur VIP
Musiken övervinner allt i denna variation på ett välkänt tema
2017-08-23

    ej medlem längre
Syrinx av Debussy? En favoritmyt i tidlös berörande tappning...
2017-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt