Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Västgötadikt


Vi gammlingar Västgötadialekt

VI GAMLINGAR
Dä blir så tösst omkring oss gamla,
å åra di bara hopar säk.
Ensamheta blir te e plåga,
för oss alla, för däk å mäk.

Å vännera di blir allt färre.
Di allra käraste bôrte är.
Oföretagsam å slö dä blir enn.
Å enn känner säk te besvär.

Vesst finns dä "stönner" mä lite lökka,
när nôjen kommer å hälsar på.
Men döjnet har ju så många "stönner",
va skrååen tror I, händer då?.

Jo, då setter vi mol allena
å ältar minnen frå år som gått-
För åss går tia' oändligt långsamt,
men alla onga di har så brått.

Ingvar Björkdahl
Mariestad








Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 299 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-08-24 14:48



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Trevligt skrivet på dialekt...och innehållet är så sant, just som det ofta är...
2017-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl