Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min tolkning av \"Since K got over me\" - Clientele


En underlig värld utan

skrapat bort mitt namn
ur ditt hjärta
nu är det gjort
och det svider
i mitt
som uppskrapade ben
mot trottoarkantens korniga yta
en solig cykeldag
utan stödhjul
för allra första gången
åt vilket håll
tar man sina stapplande steg
i en stor och konstig värld
utan





Fri vers av marianela
Läst 619 gånger
Publicerad 2006-05-28 00:09



Bookmark and Share


    Onward
Asså, poeter-ess-e, gör nå´t åt den här är-den-värd-att-läsa-remsan,,, "Ja!" - ärre så d e meningen att man ska kommentera, eller?

A ja, den vart ju ett par år gammal den här, men det är nu jag upptäcker den, så det är nu jag kommenterar den.
Och jag är ju den jag är och brukar inte tycka om så'nt som handlar om antingen godtyckligt underförstådd eller faktiskt nämnd - gissa - "kärlek". Så dina öppningsrader faller en bit utanför min genre... "det svider som uppskrapade ben mot trottoarkantens korniga yta" hade räckt, i min smak.
Men du; "en solig cykeldag utan stödhjul", det känns, denna måttligt oförutsägbara Tisdag, som en av de snyggaste metaforerna jag nå'nsin läst på den här sidan - avskalad av allt fånigt, fångar den essensen i den egentligen paradoxala känslan att stå liten och hjälplös inför en brinnande frihet med ett genialiskt handsgrepp.
("The true artist must be elsewhere riding bicycles in the hidden hills..." / Bukowski)
"...för allra första gången åt vilket håll tar man sina stapplande steg..." säger mig inte så mycket - jag kan inte hjälpa att vara petig när nivån har varit så pass hög några rader tidigare... :) Förvisso vill du ju säga ngt för att komma till den stora den konstiga världen, "utan"
Inga punkter. Inga frågetecken. Rätt naturligt - under överenskommelsen att ord antas ha kommit till för att uttrycka allt världen rymmer - att det är svårt att uttrycka vad den saknar.
Något abrupt övergång till en annan stil än den som präglat resten av texten.
Men det charmar... påminner en aning om Beckett. Abstrakt.
Snyggt!
2008-09-16

    stockhausen
hmm

den här skulle fungera som en sångtext
om man sjunger med mycket reverb!!
2006-05-31

    ej medlem längre
Läskigt bra! Jag sitter här o undrar varför jag aldrig läst dig förut
2006-05-31
  > Nästa text
< Föregående

marianela
marianela