Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Roms öde är vårt

Vi som ständigt lekte med eld
för att det gamla
bara alltid hade dagar kvar
Och det nya
alltid bortom fingertoppar
Sjunger du lika bra för slavöron,
som jag?

Vi tittar bort från det Rom vi bränt,
våra barn tittar fram
Verkligheten är utom räckhåll för oss

Jag tände eld på en stad
bara för att något skulle kasta bort min skugga
Jag har slutat att kasta en tärning
och håller mig till sten

Allt handlar om
att förlora sitt öde,
som Rom




Fri vers av Jim Friberg VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-09-02 20:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jim Friberg VIP