Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den förbannade jävla Klarebergsviadukten.


Den förbannade jävla Klarebergsviadukten.

Och puckon på Fridhemsplan.

Inget fan vet något här i Stockholm.

Fan!

Vad jag längtar hem till mitt Göteborg.

Där hemma där alla vet allt.

Och är supertrevliga.

Och jag samtalade med en av kommunisterna
på Sergels Torg.

Inför någon NATO demonstration.

Vi gick ut på sidan och han körde sitt jävla vänstersnack.

Och hävdade att jag var hotfull!

När han såg mina från kassar Åhlens,
och från Victorias Secret.

Då nämnde jag kort Stalins brott mot mänskligheten.

Och att jag hade ett äkta Finskt stridspass.

På mitt hotellrum.

(Vilken jag håller i min hand nu.)

Och gråter.

Från finska vinterkriget.

Från en äkta Finsk stridshjälte.
Hästordonnans på Ladogalinjen.

Som stred med Simo Häyhä.
Belaya Smart. (Den vita döden).

Och jag vet vad ryssarna, kommunisterna.

Gjorde mot det Finska folket.

När de bombade sönder Tampere och Helsinki.
Och små barn och de gamla och svaga dog i ruinerna.

Och.

Han blev hotfull när jag nämnde ovanstående.

Och då såg jag honom rakt i ögonen.

I ögonvitorna.


Och sade.


Väx upp!


Sedan vände jag mig bara om.

Och gick.

För jag blev orolig för mig själv.

När en kommunist försvarar Stalins brott.

Och.

Jag hörde kränkande ord i ryggen när jag bara gick iväg mot T Centralen.


Och tänkte.


Snälla Tommy!


Ödsla icke energi på kräk.





Fri vers (Fri form) av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-09 14:32



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
Just det! Kasta aldrig pärlor åt svinen!
ML
2017-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP