Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En betraktelse

Hösten brinner i ej behövda blad.
Sjön ligger still och tänker
medans träden speglar sig
I dess blanka yta

ett strå av gräs
tecknar mörkt
sina sista andetag
i höstsolens sista
flämtande vackra lågor

tänker tillbaka
och hör i mitt stilla inre
gässens vingslag och sorgsna sång
med längtan och vemods klang

Evig äro höstens svanesång.




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 142 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-19 11:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stillsamt vackra ord som målar bilder och känslor.
2017-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ