Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårsolen nalkas?

Älven brusar under solens år

Mörkret viker jag fäller en tår

Löften dansar i nattens famn

Brustna löften funnit en hamn

 

Allt är åter vid tjärnens kant

Älvor gråter för allt som är sant

Hjärtan brister i nordligt mörker

Ljuset flammar i hjärtans vrår

Hoppet är det som alltid står

 

Slutna ögon tåras stillsamt

Sorgen ler lojt och vilsamt

Åter somnar brustna drömmar

Tiden döljer läkta sömmar

Frön att vakna åter lustfyllt

Sådda uti sinnens mylla?

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 188 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-02-18 12:09



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Tycker om kontrasten/spänningen/effekten mellan rim och icke-rim
2022-02-22

  Vindsvala VIP
Dikt som berör.
Hoppet bär genom frusna år.
2022-02-18

  Sparvögat VIP
I våren vilar hoppets drömmar…
Vemodigt och vackert!
2022-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ