Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägval i kargheten

 

I landet

mellan ingenting och allt

Flyger fåglar av hopp

Krälar ormar av höst

Dansar drömmar

Bland älvors lekfulla ben

 

De som väljer livet ler

Andra möter det som äter

Somliga bara vandrar utan mål

 

Jag kämpar ännu

trots en låga som flämtar

Lyfter huvudet och ser

Ögon som slocknat

Förbannar det lilla i mig

Blomstra vore en bättre morgondag




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 157 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-02-18 10:58



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Stora kontraster i denna existentiella dikt, i avslutande strofen förflyttas perspektivet närmre skrivarjaget, och det skapar dynamik i texten.
2022-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ