Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningar om livet

 

29 år senare var allt förbrukat

Lusten, kärleken,närheten,ömheten

för att inte tala om åtrån

 

Det fanns några monument kvar på bakgården

Undanställda i skuggorna

Skammen,skulden,avståndet,kylan

För att inte tala om tårarna

 

Plötsligt en eftermiddag

var tryggheten utslängd

Över hela gräsmattan

 

Utan hem,mening,livslust,stöd

Mörkret kravlade upp längs ryggen

In i tankarna och drömmarna

Kampen för att resa sig har varit

en resa mellan gränslös lycka

becksvart mörker där allt är dött

 

Måste pröva att leva,våga,känna,förlora,vinna

Det måste finnas en ljus plats

En plats där himmelshöga monument ger hopp

Att livet kan klättra upp åter till kärlekens boning

 

Kampen består ända till sista tanken lämnar

 




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 228 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-18 20:38



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Berörande!
2022-02-21

  Nina Nightwish
Wow säger jag, riktigt bra. Bokmärker
2022-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ