Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnan och ljuset

 

Hon som är

bär blommor i håret

i dagarna

när hösten kommer

 

är ett ljus

när skuggorna växer

och dimmorna stiger

ur myrens svarta gölar

 

doftar viol och mykorrizza

bär drömmar i skålen

med vatten

från skogens dolda källa

 

ger mig att dricka

ger mig blommorna

för mig till ljuset

och till bädden för natten

 

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-09-12 19:34



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser

innerligt vackert
2017-09-15

    ADI Nehlin
Så ljuvligt vackert!
2017-09-13

  Nils-Robert
En poetisk resa med tonvikt på kärlek
2017-09-12

    ej medlem längre
En stark text som i sin skönhet tar mig med på en resa. Gillar särskilt mycket:

"doftar viol och mykorrizza
bär drömmar i skålen
med vatten
från skogens dolda källa"

Riktigt, riktigt fint!
2017-09-12

    ej medlem längre
mykorizza,nytt ord för mig.För övrigt bra som vanligt!
2017-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP