Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kort betraktelse!


Den lögnaktiga sanningen

Jag talar sanning!
Har hört den förr.
Brukar oftast betyda lyssna på mig för jag måste övertyga dig
(Om att jag inte ljuger)
Vilket betyder att sanningen är en lögn...

Eller vad tror du?




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 351 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-13 23:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
sanningen igår tenderar inte vara sanning idag? Sanning kan vara små skärvar som tillsammans skapar en stor fet lögn.
2017-09-15

  Hopplös själ
Ahh!
Underbar kommentar Fulbergaren!
Så skönt med olika infallsvinklar på saker och ting ;)
2017-09-14

  Fulbergarn
Din andemening är precis vad jag sa till en dålig polis. Men han vill inte förstå så för hans skull så formulerade jag om saken till en fråga:
- Vet du vad den skyldige och den oskyldige har gemensamt?
- Nej berätta för mig!
- De är bägge oskyldiga!
- Slut på förhöret, sade då hans chef
2017-09-14

  Hopplös själ
Och hos varje betraktare....
Det som är sant för den ene behöver inte vara den andres sanning....
2017-09-14

  överlevaren VIP
Sanningen finns mittemellan....
2017-09-14

  Hopplös själ
Du har nog rätt,Ordkonstnär!
Men min upplevelse från livet är att det mycket oftare används av den som ljuger för att övertyga ;)
2017-09-14

    Ordkonstnär
Jag tror... Att det givetvis sägs av både den som talar sanning som den som ljuger. Grundläggande gåtfilosofi.
2017-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ