Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klassresa. Eller i ytterkanten av Borås.

Tankesport tvåtusensjutton
hitta prylar av Louis Vuitton
i övrigt vara ganska smal,
ihålig och helt normal

Sukta efter diamanter
märkesplagg och fler kontanter
Smutta på cafe-au-lait
skylta med en portmonnä

Blogga, twittra, snappa, svamla
hysa visst förakt för gamla
Tro sig vara oumbärlig
självdistensen är förfärlig

Vilja vara rik flaneur
göra så som alla gör
spacklad till oigenkännlighet
tycka det som alla vet

Drömma bort sig till New York
som hemmafru med man och kåk
Se sig som priviligerad,
fast olärd, lat, okultiverad

Klä sig i ett korvaskinn
som vänder brösten ut och in
Trippa som en sprattlig gås
längs shoppinggatan i Borås

Kommer fram till en affär
det pågår ständig rea där
Köper 10-kronors nudlar flera
har faktiskt inte råd med mera

Arbetslös makeup-artist
som lider av en vårdnadstvist
och skuldsanering hos inkasso
och äter pizza på Picasso




Bunden vers (Rim) av Botox
Läst 271 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-19 22:53



Bookmark and Share


  henke_r
Du och jag borde skriva en antologi om mänsklig dumhet. Vi tenderar båda två att ständigt beröra detta fält:)
2017-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Botox