Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förvandlingens lag

Kom inte o säg
att jag är på vansinnesfärd
när jag endast vill bli medbjuden
Hur den egendomliga sidovagnen
ska låtsas vara lika bekväm
som den tilldelade tronen var
Kom inte o säg
att det är för höga krav
att min allkraft ska vägas som stinkande fisk
bara för att deras ork inte räcker för mig att ägas
Energin jag gav var inte offrande
Den var skänkt av kärlek
Min kraft orsakade ingen trötthet
för den bars av ömhet
Så kom då inte o säg
att ett utanförskap inte svider
när hela livet klev åt sidan
Det är förlegat o ruttet
att när vår sista orgasm tog slut
ska också de andra
lämna mig som du
som en rutten tunna sill från förra
midsommar
Inte ens de mina bjöd mig
Min respekt för alla som inte vet om oss
men kom inte o säg
att det är för höga krav att kräva stöd när känslan aldrig lämnar




Fri vers (Fri form) av Gena
Läst 163 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-09-24 23:31



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Stark dikt, skickligt konstruerad.
2017-09-25

    ej medlem längre
en riktigt varm kram
för den texten så full av
dramaturgi och sanningar

Tack fått läsa!
2017-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Gena
Gena