Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skovelhjul

Snusnära min läpp ligger smaken kvar av en kyss som aldrig blev av.


Kedjans rasslande i varje ande- och tramptag matchar ovissheten.


I morgon är rund eftersom tron inte är att lita på. Orimligt snabbt halar förväntningar ner. Om ändå livet var mer fyrkantigt och oslipat så att små korn av garnpusslet kunde stanna kvar en stund, något att haka i.


Drömmen om dig, du, mig vid mig, skiljes som gruskorn o mitt cykelhjul eller med paddlar i ett vattenhjul som aldrig slutar sitt mekaniska arbete trots att målet är att strömmen någon gång ska stanna.


Om jag någon gång fick skovelhjulet att stanna. Om jag fick det. Om jag ändå fick det.




Fri vers (Fri form) av Gena
Läst 91 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-06-18 13:24



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Ordet "snusnära", en lycka att läsa!
2022-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Gena
Gena