Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människan och maskinen

Människan som bar sitt liv i famnen
gav sin berättelse
till de rationella maskinisterna
som lät fabriken ta hand om översättningen

Produkten blev ett kommando
små mätbara steg
mellan aktuellt och önskvärt tillstånd
en tydlig gräns mellan sjukdom och icke-sjukdom

Produkten blev en kemisk blandning
för en elektro-kemisk förening
som skapade skakningar
och vattenbrist i det mottagande systemet

Produkten behövde finjusteras
utvärderas och effektiviseras
i randomiserade upprepade studier
på vetenskaplig grund för klinisk prövning

Människan fick en ny berättelse
och slängde bort den gamla
människan sökte lyhördheten källa
och begåvades med ett rostfritt handtag

Bakom fabriken vilar naturens stilla andetag
njutningen av den goda vännens blick
smeksamhetens tafatthet
och vår gemensamma vilsevandring










Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-02 04:23



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Människan skapar och försöker tygla maskinen i ovetskap, eller dumdristighet, om att maskinen för alltid kommer att forma människans framtid, på gott och ont. Tyvärr oftast ont då de gör oss till slavar.
2017-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP