Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En trasig röst bär sällan

Bedövad av skriken jag inte hör.
Världen blöder utanför mitt fönster
men det berör inte mig

Varför skulle det?
En del gömmer sitt ansikte
i en bädd av vackra ord utan mening

Jag visar naket upp min tro på ingenting
du piskar in din sanning för att övertyga dig själv
men slagen blir lika verkningslösa
som i en matrixfilm där kroppar böljar fram och tillbaka

Jag sitter fortfarande och lyssnar på skriken
Tar upp mitt eget skrik och följer med
bara för att slippa höra alla andra

Det är en förbannelse att se och höra alla skrik
när man inte ens orkar bära sitt eget




Övriga genrer av Hopplös själ
Läst 234 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-10-05 00:21



Bookmark and Share


  Glömskan VIP
Riktigt bra skrivet! Du skriver med känsla och jag gillar resultatet. Tack!
2017-10-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och insiktsfull text om att man som människa inte strävar med det som händer, på grund av sina egna upplevelser. Har man till exempel levt i ett helvete som barn, vet man för mycket om det onda. Man blir hårdhudad.
2017-10-05

  Fulbergarn
jag är välsignad för jag hör inte skriken men jag ser dem ibland och det räcker
2017-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Hopplös själ
Hopplös själ